lördag 30 juli 2011

Feminist-Mattan strikes again..

"It's so unfair!
Of course it's unfair, we're women!" /Rose och hennes mor, Titanic


Ok, så nu har jag skummat igen FI's partiprogram som en följd av förra veckans
mansgris-diskussion. Jag nämnde dem för en vän som påpekade FI minsann inte står för jämlikhet som jag valt att tro utan hellre vill att kvinnor tar över och män underkuvas.
Omvända roller med andra ord.

Efter kvällens skummande kan jag konstatera att fallet i mångt och mycket är så. I FI's program nämns inte ofta männen. Det handlar om våld mot kvinnor, stöd för kvinnor, säkerhet för kvinnor etc etc..

Tro mig, det tycker jag är bra, jag stödjer alla såna förslag. MEN, i ett drivande parti måste jag ändå säga en gång till att det inte är det jag är ute efter. Jag vill inte att kvinnorna ska ta över och styra världen medan männen tittar på. Jag vill inte vända på steken som att det var hela lösningen, det tror jag inte.

Jag tror på män OCH kvinnor tillsammans i alla lägen. Jag tror på att män OCH kvinnor behövs lika mycket i vrt samhälle. Av nån andelning finns det två sorters ursprungs-kön och vart fördelningen ligger i socialiseringen och det genetiska vet jag inte än och det är en annan diskussion att reda ut. Men TILLSAMMANS måste ändå vara det bästa!

Jag vill TILLSAMMANS med min man styra vårt hem och TILLSAMMANS med män styra samhället och dess moral och regler och jag vill att det ska gå automatiskt. Att det ska vara NATURLIGT och SJÄLVKLART att ALLA får ha sin åsikt, uttrycka den och att ALLAS åsikter ska räknas, oavsett kön, sexuell läggning, religion, bakgrund, kulturhistoria.

Det är vad jag vill. Sedan är ju frågan bara hur man bäst kan uppnå detta. Det kanske måste bli överslag åt andra hållet först för att få en balans till slut. Om det är det som är deras mål så instämmer jag mig i ledet till deras feministiska linjen. Annars får jag leta vidare efter något som passar bättre!

FI, vad vill ni?


1 kommentar:

  1. Hmm.. Jag rekommenderar att du få ta dig an och läsa ALLA partiprogram. Det det borde väl finnas en bredare agenda hos Fi tycker jag..
    Vad är viktig för dig förutom den feministiska delen? är det Abort, invandring, skola,ekonomi, sjukvård? Läs igenom alla och ta det partiet som kanske skulle passa in bäst hos..sedan så förändras ju partier under åren.. deras åsikter varierar ju om jag säger så.. GO for it Girl!!!!

    SvaraRadera