fredag 11 februari 2011

Vilket resultat!

Ibland känns det som målet med livet är att visa upp ett gott resultat.
Man ska vara lyckad och efter en viss tid uppnått ett bra jobb, en fin bostad och gärna en liten familj med några fina barn.. Något konkret för att påvisa att man har det bra och lyckats i livet.

Men i en sån värld, vad blir av med det som händer på insidan?

Det finns människor som bor i enkla okomplicerade lägenheter, ensamma, med ett trivsamt jobb som inte sträcker sig utöver det vanliga.. MEN som kan ha överkommit otroliga hinder
på insidan. Hinder som hämmat i flera år och gjort dem till någon de inte är. Hinder som är övervunna och frigjort en individ på riktigt genom personlig växt.
Vem uppmärksammar det?


Arbetsplatser är precis sådana ställen där man vill se resultat. Det ska dyka upp saker som är mätbara, man ska rent praktiskt kunna se hur en verksamhet utvecklas och mäta dess framfart.

Så tänk att just jag är så lyckligt lottad att ha fått jobb på ett sånt ställe där insidan räknas som ett resultat. Tänk att resultatet av en dags arbete kan vara att höra en människa berätta någonting som betyder något för honom, henne, eller få utöva sin innersta passion.

Tänk att just jag får vara den som får vara med och uppmuntra en människa att blomma ut och resultatet efter veckors tid tillsammans blir att den får vara sig själv och synas precis som den vill.

Resultatångest och stress över att måsta visa upp någonting konkret för all del..

Men det bästa som finns måste ändå vara att se en människa krypa ur sitt skal och komma fram i ljuset.

Å tänk att just jag är så lyckligt lottad att det är precis det resultatet jag får spendera mitt heltidsjobb på att se..

Amazing!

1 kommentar: